Perjantaina iltapäivällä treffattiin Ticon kotipihalla. Alkuun saivat tutustella, mutta meno alkoi heti näyttää siltä että ollaan pian tosi toimissa.

Otin Lumon varmuuden vuoksi kiinni, ja Tico heti puuhiin. Lumo oli oikein suostuvainen. Aikansa Tico yrittikin, mutta tuloksetta. Sitten poika väsähti.

Päätettin pakata porukka autoon ja ajaa Maccabee päiville, jossa olisi sitten Ella apuna tarvittessa. Matka meni yllättävän hyvin, Tico matkusti mun jaloissa etupenkin jalkatilassa. Pari kertaa nuuskutteli, että onhan morsio kyydissä mutta ihan hiljaa oli ja rauhallinen.

Illalla kokeiltiin uudemman kerran Ella apuna. Etsittiin vähän kohta missä Lumon sai alamäkeen (pariskunta on aika toistensa kokoinen ja tuntui ettei Tico oikein yletä). Mutta sama meno kun Ticon pihalla, kovasti yrittää ja Neito odottaa nätisti, mutta ei tärppää. Hetken saivat yrittää, mutta sitten laitettiin pariskunta huilimaan taas.

Tässä vaiheessa pessimisti etsi netistä jo Turun lääkäriasemin ja mahdollisesti siementävää lääkäriä. Olin aivan varma, ettei mun tsägällä astuminen onnistu. Mäntsälä tiedettiin olevan auki klo 14 asti lauantaina, mutta ajo takaisin sinne ei houkuttanut, enkä muutenkaan halunnut joutua turvautumaan siementämiseen.

Ennen nukkumaanmenoa päätettiin kokeilla vielä kerran. Varattiin virvokkeita matkaan, ja kylmässä ja pimeässä mökin piharappusilla klo 1 yöllä homma vihdoin natsasi ja saatiin oikein hyvä astuminen pitkällä kiinniololla. Ticoa ei paljoa auttaminen haitannut, intoa piisasi, vaikkakaan lopulta ei apuja tarvittu kummemmin. Tulipa hyvä mieli kun selkeästi Lumokin oli oikein rento ja aulis.

Lauantai treenattiin, leikittii ja leireiltiin. Yön Tico nukkui viereisessä huoneessa, mutta ovi auki vain aita välissä oikein tyytyväisenä ja rauhallisena. Päivällä pariskunnasta toinen oli aina autossa häkissä luukut auki.

Lauantaina kuultiin huonoja uutisia.Ticon omistaja Reijo oli loukannut jalkansa ottaessaaan BH-kokeesssa toisen päälle hyökänneen sakemannin kiinni ja joutunut sairaalaan. Päätettiin että Tico jää meille hoitoon ainakin pariksi päiväksi, jos vaan kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä. Muussa tapauksessa Tico menisi sitten Ella kasvattajalle.

Sunnuntai aamuna toinen onnistunut astuminen ihan oppikirja meinigillä. Takapuoli siinä vaan jäätyi, kun sen verran pitkän kaavan mukaan mentiin. Lumollakin meinasi jalat olla jo aika spagettia, mutta Jannen sylissä oli hyvä nojailla.

Tänään siis ajettiin leiriltä kotiin hiljaisuuden vallitessa autossa. Kotona nelikko (Lumo, Tico, Hippa ja Vega) ovat ihan rauhallsisia.

Katsotaan huomenna iltasella vielä mikä meno pariskunnalla on, ja annetaan astua jos tuntuu siltä. Mikään pakko ei kuitenkaan ole, vaan luotetaan siihen että nämä kaksi hyvää astumista riittää. Progen mukaan tosiaan pitäis olla hyvin asiat, mutta mistä sitä sitten koskaan tietää. Antaa pariskunnan vielä kerran kuitenkin heilastella jos maistuu. Luonto taitaa tietää parhaiten.

Laskettuna oletetusta ovulaatiopäivästä, kovasti toivottujen pentujen syntymää odotetaan messariviikolla. 63vrk tulee täyteen 2.12. Pentujen luovutus näin ollen tammikuun vikalla viikolla.

We mated Lumo last weekend. Two excellent matings!

Puppies expected early december...