8 viikkoa tiineyttä täynnä.

Kaikki on erinomaisesti. Hankinnat tehtynä, eilen kasattiin pentulaatikkokin työhuoneeseen. Rouvaa se ei paljoa kiinnosta, ehkä sitten lähempänä synnytystä.


Pentulaatikko kasattiin työhuoneen nurkkaan ja työpöytä koneineen siirtyi olkkariin. Pennut saavat siis oman huoneen.


Pinja ja Hippa ihmettelevät vielä sahapurujen koristamaa laatikkoa tai kehikkoa (ei pohjaa).
 

Masu on kasvanut kauheasti viimeisinä päivinä. Reippaasti Lumo vielä ulkoilee, tänäänkin intoutui leikkimään pienesti Hipan kanssa ulkona vaikka sisällä ei nyt pariin päivään ole elää leikkiin lähtenyt.

Masu on paksuimmalta kohdalta nyt 76cm. Painoa en ole tänään punninnut, mutta joku päivä mittari näytti jo yli 26kiloa. Huimia lukuja, mutta silti vatsa ei mielestäni ole mitenkään holtittoman iso. Toisaalta vertauskohtia ei ole oikein ollut viime aikoina. Kuvista on vaikea päätellä todellista kokoa, ja aika paljonhan tuo on tietty riippuu nartun rakenteesta ja omasta koostakin. Meillä on vielä odotettavissa jättipentuja (peukkuja että olen väärässä) kun Lumo on itse painanut syntyessään yli puolikiloa, ja Lumon isoisä myöskin. Tissit pullottaa järistyttävän paljon. Vegalla oli Lumon syntyessä tissit isommat kuin maha, eli sekin on sukuvika.

Toivotaan ettei pennut synny tiistaina päivällä. Silloin ei ole Pinjalle hoitajaa tiedossa. Synnytysapua on onneksi saatavilla (Kiitos Merja) kellon ympäri!

Tilasin Salme Mujusen Pennun polku puolivuotiaaksi -kirjan. Varmasti ensimmäisen koiran ottajalle ihan hyödyllinen opus. Jos joku pennun kyselijä sitä toivoo, niin ilmoittautukoon

Nyt vaan odotetaan ja odotetaan!