Pentuset juhlivat tänään kolmeviikkoista taivaltaan. Se kunniaksi laajennettiin pentulaa aavistus. 15vrk kohdalla ensimmäinen pentu poistui pentulasta punnertamalla oviaukosta, ja löysin sen yöllä laatikon ulkopuolelta hyvin tyytyväisenä. Seuraavana päivänä otin laatikosta yhden sivun pois ja jatkoin pentuaidalla tilaa laajemmaksi. Tänään aamulla pennut saivat hieman pidemmän kiihdettelybaanan, kun ensimmäiset ovat löytäneen juoksun lahjan.

Matolääkettä  pennut ja Lumo saavat seuraavat kolme päivää ja saipahan pennut tänään ensimmäiset pentunappulatkin kädestä tarjoiltuna. Hyvin maistui, vaikka ihmetys olikin suuri eikä oikein tiedetty miten sitä olisi pitänyt nauttia. Pari päivää sitten saatoin istua vielä laatikossa kannettavan kanssa, mutta nyt se ei kyllä enää onnistu kun samantien on sylissä 8 pentua.

Lumon kasvattaja Anna kävi kyläilemässä Erikin (5v) kanssa, eli lapsiin totuttelukin on jo alkanut. Anna otti pennuista kuvia, ja näitä laitoinkin blogiin jo ihasteltaviksi. Pentujen 3viikkoskuvissa, naamakuvat on siis otettu pari päivää ennen virallista synttäriä ja ne ovat Annan ottamia. Tänään räpsin nukkuvista pennuista viralliset potretit myös. Unista on porukka kaikissa kuvissa, mutta se on aino keino nyt saada nopsasti kuvattua koko porukka.


Erik ja Dante

Mysö Lumon omat ihmiset Johanna ja Timo kävivät viime viikonloppuna ihastelemassa pentuja. Kovasti tuntuivat tykkäävän ja suosikkikin laatikosta löytyi. Oma suosikki tuntuu vaihtuvan joka päivä, ja huh miten kauheaa onkaan valita, kaikki ovat niin ihania omalla tavallaan.

Pentula on nyt avoinna vieraille, ja kiitettävän hyvin onkin seuraavat puolitoista viikkoa buukattu sukulaisilla, tuttavilla ja pentujen kysyjillä. Reippaasti siis otaamaan yhteyttä jos vierailua ajattelet 

Ainiin, punnitsin pennut tänään. Meillä on kolme ns. isoa jotka ovat n.1.5kg (100g sisällä taitavat olla) ja 3 pientä jotka painavat n. 1,3kg. Teen jossain vaiheessa koosteen noista painoista aina syntymästä asti ihan vaan itsellekin muistiin. Mutta pääasia siis että pennut ovat kasvaneet nätisti kaikki omalla käyrällään ja kovin tasaiselta sakilta vaikuttaa. Tällä hetkellä näyttäis siltä että sinisilmiä ei olisi, toki sinisten pentujen silmät näyttävät vielä hyvin sinisille, mutta semmoista tiettyä sinistä en ole nähnyt. Mustilla taitaa olla ainakin tummat silmät. Myös leuat ovat ainakin vielä samaa paria, toivotaan että pysyykin niin. Hampaan nysät tuntuu jos sormeen ja hyvin niillä saa kiinni jo.

 
Curie


Dante

 ps. kuulemma nuo linkittamäni kuvat näkyvät vain jos on google-tili, harmillista. Muuten tykkäsin kyllä tuosta palvelusta.