Niin se aika rientää... Aloitin koulun tällä viikolla, niin ihan pikkasen on kiirusta.

Mä hoidan huushollin, pennut ja Pinjan aamuisin ja Janne koittaa pitää kaikki elossa iltaisin kun mä käyn opiskelemassa. Huonoon aikaan kyllä sattu opiskelujen aloitus, ja eka viikko on pakko olla paikalla, sen jälkeen on tarkoitus jatkaa etäopiskeluna ts. omalla sohvalla. Huomisen pentutestin takia joutuu valitettavasti lintsaamaan ja perjantaina ei onneksi koulua olekaan, eli eläinlääkäriin päästään.

Pentujen masut on nyt ok, tosin käytiin perjantaina koko joukkueen kanssa päivystyksessä kun pikku-Hippo tippui aamulla jään läpi lätäkköön ja taisi saada hieman kylmää, jonka seurauksena sille tuli hieman pissavaivaa. Sovittiin eläinlääkärin kanssa että otan kaikki 8 mukaan ja tarkistetaan kunto varmuuden vuoksi ja nesteytytään kun masut olit olleet jos 5 päivää sekaisin. Antibiootti annetiin kaikille ja siihen loppui ripuli. Kaikki pennut olivat yleisvoinniltaan ok, ei kuumetta, aristusta jne. Ja nyt onneksi tuokin on jo historiaa, ja kaikki pennut voimissaan. Matolääke otettiin eilen (canex) ja parin viikon päästä vielä axiluria kolme päivää. Olisin madottanut 5viikon ikäisenä, mutta ripulin takia toki jätettiin se väliin. Parille pennulle joudutaan pakkaamaan axilurit mukaan, kun ne on jo tuolloin uusissa kodeissa.

Pennuista on viikossa tullut ihan kauheita. Ei paljoa huvita, kun kahdeksan pentua kiljuu kurkkusuorana puolikolme yöllä. Ja uudelleen puoli kuusi. Meillä on vierotus käynnissä, Lumon olisi tarkoitus lähteä sunnuntaina omaan kotiin. Lumo 'the superäiti' imettäisi lapsia mieluusti vieläkin ja viime yönä oksensi niille taas safkansakin. Pelkkää luuta ja nahkaa on äiti-raukka mutta iloinen ja puuhakas.

Kauhean jännät päivät meillä on tiedossa, huh! Huominen pentutesti ei niinkään jännitä. Oma käsitys on pennuista toki jo olemassa, toki aina voi tulla yllätyksiä.
Pentujen kotivalinnatkin pitäisi vihdoin saada tehtyä viikonloppuna, toki näistäkin on jo jonkunlainen ajatus, tytöistä varsinkin.

Kauhea ajatus, että ensi viikolla ne lähtee. Toisaalta on tämä niin rankkaa, että taitaa seuraavat pennut syntyä sitten kun asutaan omassa kodissa, oman kunnon pihan kanssa ja niin, että pentujen ja makuuhuoneen väliin saa ainakin 100neliötä. Kahdeksan pentua on paljon. Nytkin olen parina päivänä käynyt pentujen kanssa kävelyllä, eilen oli 4+4 kokoonpano, tänään onneksi 3+2+3, ei olisi enää silmät riittäneet neljään pentuun. Huomenna varmaankin pitää käydä pareittain ulkona. Omalla pikku pihallahan on toki ulkoiltu joka päivä ja useampaan otteeseen. Kaivoin laatikoista pentupannatkin hollille, saavat alkaa niihinkin totuttelemaan.

Viralliset 6 viikkoskuvat tulevat olemaankin 6viikkoa ja 3päivää kuvat, jotka tulee ottamaan Vegan kasvattaja Ella. Valokuvaus on ihan mahdotonta, kamerassa on joku pentumagneetti, sillä siinä roikkuu koko ajan vähintään 2 pentua, kun koitat kolmannesta kuvaa ottaa.

Tässä kuitenkin julkaisukelpoiset!