Eilen Pekka Korri kävi testaamassa pennut ja tänään käytiin eläinlääkärissä.

Huippu päiviä molemmat, olen niin tyytyväinen pentuihin. Pentutestin mukaan pennuilla on kaikillä ns. keskiarvoa paremmat hermot. Ne kestivät testin hyvin paineistumatta siitä sen kummemmin, palautuivat hyvin, eivät piipanneet ja olivat rentoja ja avoimia tavatessaan uuden ihmisen. Reilu puolet osoitti myös reilua toimintakykyä ja aika itsenäisiäkin nuo ovat. Ei siis välttämättä mitään helpoimpia pentuja, mutta varmasti hienoja harrastuskavereita. Pentutesti käydään kunkin pennun tulevan omistajan kanssa läpi, netissä en niitä julkaise. Tämä on kuitenkin vain sen hetken tilanne pennusta, tästä sitä aletaan vasta rakentamaan.

Tänään oli vuorossa eläinlääkärintarkastus, silmäpeilaus ja sirutus. Tämäkin meni oikein mallikkaasti. Pari pentua hieman vinkaisi sirutuksessa, mutta suurin osa ei huomannut edes. Silmät olivat ns. priimaa, paitsi Einsteinin silmässä oli yksi ylimääräinen pitkä ripsi, joka ei ollut 'rivissä'. Muutenkaan ei pennuista vikaa löytynyt, ja pallitkin oli pojilla jo ihan paikallaan ja laskeutuneet, neliviikkoisina ekan kerran kokeilin ja silloin olikin jo kaikilla paikallaan.

Pentujen kotivalinnat on nyt tyttöjen osalta tehty. Poikia katsotaan vielä huomenna, miltä näyttää ja ehkäpä pohditaan tätä vielä pentujen ottajienkin kanssa. Pojat olivat aikamoisia luonteiltaan, yksi yllätti kyllä totaalisesti käytöksellään sekä testin aikana ja lääkärissä vielä toistamiseen. Siinä on jollain seuraaviksi vuosiksi ihan mukavasti ohjelmaa!

Viime yö meni aivan totaalikaaoksessa. Ensin heräsi pennut, ja kun ne saatiin hiljentymään heräsi Pinja meteliin, jonka jälkeen pennut heräsivät Pinjaan jne. kolme tuntia meni aivan sumussa. Lopulta oli pakko luovuttaa ja antaa pentujen olla vapaana asunnossa. Sitten ne olivatkin hiljaa ja tyytyväisiä, ja antoivat meidän nukkua jopa puoli yhdeksään.  Ulkona olo on myös ihan kaaosta. Jouduin ottamaan pihalta pätkän aitaa sisään pentutestiä varten ja yhteen reunaan jäi juurijuuri pennun mentävä kolo. Aristoteles karkasisin sitten eilen pariin otteeseen ja kun koitin portista päästä hakemaan sitä karkasi loputkin pennut. Vielä viikko.... Ekat neljä pentua lähtee heti perjantai-sunnuntai välillä. Ja seuraavat sitten siitä pikku hiljaa niin, viimeisen lähtijän kotiinmeno päiväksi on merkattu kuun viimeinen päivä!

Pennut syövät nyt neljästi päivässä hieman reilu 4dl kerralla. Lisänä piimä, jauheliha, kana, raejuusto. Painot olivat 3.5kg-2,8kg kuusi viikkoisina. Lumo imettää enää 1-2krt päivässä ja sunnuntaina se tosiaan lähtee kotiin. Pentujen leikityksestä vastaa Hippa, ja käy mummokoirakin niitä välillä aina ojentamassa.

Kauhea ajatella että joutuu noista luopumaan, mutta onneksi pennuille on kaikille oikein hyvä koti tiedossa!